Ugrás a fő tartalomra

Coleslaw

Azóta ízlik igazán ez a saláta, mióta Marita tanácsára zellermagot teszek bele (a magot is tőle kaptam, a bécsi Naschmarktról hozta).
Egy nagy fej káposztát szoktam venni, és a feléből Coleslaw-t készítek, a másik feléből meg párolt káposztát / paradicsomos káposztát / káposztás tésztát / káposztás rétest ... Egyszer majd kipróbálom a savanyítást is.


Hozzávalók:

- kb 1 kg fehér káposzta (ha van itthon, a színe kedvéért szoktam beletenni egy kis lila káposztát is)
- 1 nagyobb sárgarépa
- 3 -4 evőkanál majonéz
- kis doboz tejföl
- só, őrölt fehérbors 
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál magos mustár
- 1 teáskanál zellermag

Elkészítés:
- a káposztát és a sárgarépát vékonyra szeletelem (lehet gyalulni is)
- a tejfölt jól összedolgozom a majonézzel, hozzákeverem a mézet, a mustárt, a citromlevet és zellermagot (előtte a magokat mozsárban egy kicsit megroppantom), majd pici sóval és fehérborssal ízesítem.
Jót tesz a saláta ízének, ha fogyasztás előtt 1-2 órával készítem el, és a hűtőben tartom.

Megjegyzések