Ugrás a fő tartalomra

Gulyásleves

 Régi adósság törlesztése ez a bejegyzés.

Kétféle gulyáslevest szoktam készíteni. A képen látható a kettes számú. Ez az egyszerűbb, ugyanis  maradék pörköltből készül. Ez éppen sertéspörköltből.

Hozzávalók:
- maradék pörkölt
- negyed zellergumó
- 2 közepes fehérrépa
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagyobb burgonya
- 1 kávéskanál kömény
- só

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom és a zellert apró kockára, a sárgarépát és a fehérrépát vékony karikára, a krumplit pedig falatnyi kockára vágom.
Egy fazékba teszem, és felöntöm annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
Kevés sót és köményt adok hozzá (ez utóbbit teatojásba zárva), és 10 percig főzöm.
Ekkor hozzáadom a pörköltet. Összeforralom, főzöm még pár percig együtt. Ha szükséges, pótolom a vizet, és sózom. (Ha nagyon ízetlen volna, gulyáskrémmel segíthetek rajta.)

Variációk:
Egyes számú gulyásleves

Megjegyzések