3 körből áll a saláta
1. kör - brokkoli tatár
- a citromlébe mézet és kevés (citromos) olívaolajat keverek
- apróra vágom a lila hagymát
- a brokkolit egy kicsit megpárolom (maradjon még roppanós) és géppel felaprítom (ha valaki azt szeretné, hogy szép zöld maradjon, akkor a párolás után azonnal tegye hidegvíz-fürdőbe, vagyis öntsön rá sok jeget)
- összekeverem a hozzávalókat, és hűtőbe teszem
2. kör - rókagombás kuszkusz feta sajttal
- a szárított rókagombára forró vizet öntök, lefedve állni hagyom, sóval és kakukkfűvel fűszerezem, majd mikróban párolom
- a kuszkuszt egy tálba öntöm, beleteszem a megpuhult gombát, a levét leszűröm és ráöntöm
- még öntök hozzá annyi forró vizet, amennyi szükséges és lefedve állni hagyom
- amikor kihűlt villával átkeverem, és hozzáteszem az apró kockára vágott feta sajtot, ezzel lazán átkeverem
3. kör - sárgarépa spagetti (maradék tépett hússal)
- a sárgarépát meghámozom, megmosom, és a hámozóval hosszú csíkokat szeletelek
- kevés olívaolaj és vaj keverékén átpirítom
Mindegyiknek a tetejét megszórom valamilyen pirított maggal (fenyőmag / tökmag / napraforgómag / szója ... )
VARIÁCIÓ:
- Ha volna elég magas tálalógyűrűm, készítenék salátatornyot. Alul lenne a rókagombás kuszkusz, felette a brokkoli tatár, legfelül pedig a spagetti, és körülötte valamilyen mártás. Vagy a spagetti a torony körül lenne.
- A köröket persze lehet módosítani.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése