Ez megint olyan étel, amit nagyon szeretek elkészíteni - minden itthoni maradék felhasználható hozzá, és soha nem lesz ugyanolyan az íze. 😋
A képen látható ragu a csúnya, de finom kategória egyik győztese lehetne.
Hozzávalók:
- szűzpecsenye (Most elfogadható áron találtam jónak tűnő szűzpecsenyét, ezért többet vettem belőle. A lehártyázott húst fűszereztem - a keveréket én készítettem, most mustármagot, koriandert, szecsuáni borsot és füstölt borsot törtem össze mozsárban , majd erős tűzön vaj és olívaolaj keverékén minden oldalát megpirítottam. És miután kihűlt, a nagy részét adagokban lefagyasztottam. A maradékból pedig ragut készítettem.)
- 1 közepes vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 db darabos paradicsomkonzerv (helyette lehet friss paradicsom is)
- 1 nagy marék zöldbab (csak a szárát vágom le, és kb. 5 cm-esre darabolom)
- 1 doboz kukorica
- 1 doboz vörösbab
- 1 löttyintésnyi vörösbor
- kakukkfű
- zsálya
Elkészítés:
- ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst sütöttem (a zsiradék egy részét benne hagyva) kissé megfonnyasztom a vékony cikkekre vágott vöröshagymát, hozzáadom a vékony szeletekre vágott/összenyomott/lereszelt fokhagymát és mikor már érzem a fokhagyma illatát, beleöntöm a paradicsomkonzervet is
- mikor felforrt, beleteszem a zöldbabot, a kakukkfüvet, az előpirított húst, és enyhén megsózom
- a serpenyőt lefedem, beteszem a sütőbe (ha műanyag a nyele, akkor a ragut átöntöm egy jénai edénybe), és 180 fokon kb 1 órát sütöm
- ha a hús kellőképpen puha, kiveszem a raguból, félreteszem és felszeletelem
- a visszamaradt raguhoz adom a leszűrt vörösbabot és kukoricát, belekeverem a pirospaprikát és a vörösbort
- felforralom, hozzáadom az apróra vágott zsályát és egy kicsit összefőzöm
- tálalás előtt kiveszem a kakukkfű ágacskáit
Variáció: a ragu hús nélkül is finom
Megjegyzések
Megjegyzés küldése