Hozzávalók 4
adaghoz:
1 db közepes méretű alma
1 kg egyéb gyümölcs (én most ½ kg magos meggyet, és ½ kg sárgabarackot használtam)
ízesítéshez: 1 rúd fahéj, 10-15 db szegfűszeg, 3-4 csík citromhéj (kezeletlen), kevés cukor
2 púpos teáskanál keményítő
2-3 púpos evőkanál tejföl
Elkészítés:
- - a kisebbik fazékba kétujjnyi vizet öntöttem, hozzátettem az ízesítésre szolgáló fűszereket, és felforraltam, majd kis lángon főztem tovább
- - a nagyobbik fazékba kb. 1 l vizet öntöttem, felforraltam, és hozzátettem a gyümölcsöt (először a meggyet, majd hagytam felforrni, utána ugyanígy a fagyasztott sárgabarackkal, a végén a meghámozott, kockára vágott almát is beletettem), kb 5 percig főztem még lassú tűzön.
- - közben a fűszeres levet leszűrtem egy tálkába, majd visszaöntöttem a fazékba; a tálkába tettem a tejfölt, kikevertem, és lassan, állandóan kevergetve hozzáöntöttem a fűszeres levet (így talán csomómentes lesz); az egészet visszaöntöttem a fazékba, forrásig melegítettem
- - a keményítőt egy másik tálkában kikevertem kevés hideg vízzel, és állandóan kevergetve hozzáadtam a gyöngyöző leveshez; és azonnal lezártam a gázt (a keményítővel nem kell tovább forralni)
- - a leves felét átmertem a tejfölös keveréket tartalmazó fazékba
- Így lehet a legegyszerűbben elkészíteni a kétféle ízesítésű levest. Persze az volna a legegyszerűbb, ha mindenki megenné fűszeresen és tejföllel!
Kókusztejes gyümölcsleves
Véletlenül megtaláltam a megoldást a tejföl-problémára, és még a keményítős kutyulást is meg lehet vele úszni - a végén belekeverek a levesbe 1 doboz kókusztejet, és felforralom vele.
A A legújabb verzió pedig azzal indul, hogy karamellizált sárgabarackot pürésítek le, és ahhoz keverem a kókusztejet. A levest összeforralom, és a végén megszórom apróra vágott bazsalikommal.
Túrólepénykéket sütöttem hozzá.
A
A
Megjegyzések
Megjegyzés küldése