Nizzában többféle hallevet ettünk. Ezeknek az ötvözetéből készült el az enyém.
Hozzávalók a leveshez 4 személyre:- kb fél kg kemény húsú hal (én filézett süllőt vettem a Metróban)
- 2 közepes vöröshagyma
- 8db kisebb sárgarépa
- 2 kisebb cukkini
- más zöldség is lehet, el tudom képzelni még zellerszárral, vagy borsóval is, az eredetiben volt krumpli is
- 1 doboz kókusztej
- olívaolaj
- vaj
Elkészítés:
- kevés olívaolajon és vajon megdinsztelem a vékony csíkokra vágott vöröshagymát (nem kell túl puhára)
- felöntöm a kókuszlével és ugyanannyi vízzel
- megsózom, ízesítem curryvel, kevés magos mustárral (reszeltem bele egy pici citromhéjat is), és beleteszem a sárgarépát (ha tényleg kicsi, akkor egyben hagyom, ha nagyobb, akkor hasábokra vágom)
- ha félig megfőtt, hozzáteszem a hasábokra vágott cukkinit (én meghámoztam, de nem feltétlenül szükséges)
- közben lehúzom a hal bőrét, és darabokra vágom
- mikor már a zöldségek majdnem puhák, beleteszem a lébe a haldarabokat (legközelebb a zöldségeket kiszedem, és az üres lében főzöm meg a halakat, mert így egy kicsit összetörtek)
- ha közben elfőtte a levét, vízzel pótolom
- a végén még utánaízesítem
Pirítóssal tálalom
- felforrósítom a serpenyőt
- a vékonyra szelt bagettek egyik oldalára kevés vajat teszek
- a vajas oldalával lefelé beleteszem a serpenyőbe, mindkét oldalát megpirítom
- még forrón a nem vajas oldalát megkenem toummal (a recept ide kattintva olvasható), és meghintem reszelt sajttal
Ezt a kenyeret teszem a kimert levesbe (Eintopf)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése