A chutney alapreceptjét ezerféleképpen lehet variálni.
Hozzávalók:
- olaj + gyümölcs, zöldség + cukor + ecet/balzsamecet + fűszerek
- nálam a vékony cikkekre vágott vöröshagyma mindig alap
Elkészítés:
- kevés olajon nagyon rövid ideig megfuttatom a vöröshagymát
- megszórom kristálycukorral, és nagy lángon, állandóan kevergetve "karamellizálom"
- hozzáadom a felaprított gyümölcsöt/zöldséget
- felöntöm kevés borral (ha világos színű a gyümölcs, akkor fehérborral, ha sötét, akkor vörösborral)
- fűszerezem (ha nem elég savas, hozzáteszek egy kis citromlevet is)
- lassú tűzön kb 1 óráig főzöm - közben pótolom a folyadékot
- akkor jó, ha a gyümölcs szétfőtt, és kellőképpen sűrű
Megjegyzések
Megjegyzés küldése