Hozzávalók:
- lila hagyma
- balzsamecet
- olívaolaj
- vörösbor
- barna cukor
- só, bors, kakukkfű / rozmaring
Elkészítése:
A hagymàt hajszálvékony szeletekre vàgom.
Az olívaolajat felmelegítem egy mély serpenyőben. Ràdobom az összevágott hagymát, dinsztelem 8-10 percig, amíg átlátszó nem lesz.
Hozzáadom a bort, balzsamecetet, kakukkfüvet, cukrot és kb. 1/2 teáskanál sót, kevés őrölt fehér borsot
Ha felforrt a szósz, lejjebb veszem a hőmérsékletet, gyöngyözve főzöm kb. 1 óráig, amíg a szósz nem redukálódik, sűrű szirup nem lesz belőle.
Megvárom, amíg kihűl, majd befőttesüvegekbe töltöm, és légmentesen lezárom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése