Ugrás a fő tartalomra

Hagymalekvár



A hagymalekvárt kóstolva nem is gondolná az ember, hogy mennyire egyszerű elkészíteni. A fantasztikus íze még a főzés utàn sokàig megmaradó tömény hagymaillat miatt is kàrpórol. Mivel hűtőben sokáig elàll, érdemes egyszerre többet készíteni belőle.
Hozzávalók
- lila hagyma
- balzsamecet
- olívaolaj 
- vörösbor 
- barna cukor
- só, bors, kakukkfű / rozmaring 
Elkészítése:
A hagymàt hajszálvékony szeletekre vàgom.
Az olívaolajat felmelegítem egy mély serpenyőben. Ràdobom az összevágott hagymát, dinsztelem 8-10 percig, amíg átlátszó nem lesz.
Hozzáadom a bort, balzsamecetet, kakukkfüvet, cukrot és kb. 1/2 teáskanál sót, kevés őrölt  fehér borsot
 Ha felforrt a szósz, lejjebb veszem a hőmérsékletet, gyöngyözve főzöm kb. 1 óráig, amíg a szósz nem redukálódik, sűrű szirup nem lesz belőle.
Megvárom, amíg kihűl, majd  befőttesüvegekbe töltöm, és légmentesen lezárom.


Megjegyzések