Hozzávalók:
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 ek túró
- 90 g vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 90 g cukor
- 1 csipet só
A mákos réteghez
- 120 ml víz
- 100 g cukor
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g darált mák
- 140 ml tejszín
- 1 mk fahéj
A túrós réteghez
- 500 g túró
- 50 g liszt
- 120 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 40 ml tej
- 2 ek tejföl
Elkészítés:
- Összegyúrtam a tésztához valókat, frissfóliába csomagoltam, és hűtőbe tettem arra az időre, amíg elkésztettem a tölteléket.
- A mákos töltelékhez mindent egy lábasba raktam, és 3-4 perc alatt összefőztem, majd félreraktam, és hagytam kihűlni.
- A túrós töltelékhez valókat kézi mixerrel kevertem össze (így lazább lesz, mintha csak villával csinálnám).
- A sütőt 175 fokra előmelegítem.
- A tésztát kivettem a hőtőből,
- egy lisztezett szilikonlapon 2-3 centiméterrel nagyobb kör alakúra nyújtottam, mint a piteforma, amibe belesimítottam (sodrófára feltekerve a legkönnyebb beletenni).
- Először a máktölteléket kentem a tésztára, majd a túrót simítottam a tetejére.
- Kb. 1 óráig sütöttem, majd résnyire kinyitottam a sütő ajtaját, és így hagytam kihűlni.
Eredeti recept: Mákos túrótorta | Street Kitchen
Megjegyzések
Megjegyzés küldése