Ugrás a fő tartalomra

Túrós máktorta avagy mákos túrótorta

 


Hozzávalók:

A tésztához

150 g liszt
1 ek túró
90 g vaj
1 tk sütőpor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 db tojás
90 g cukor
1 csipet só

A mákos réteghez

120 ml víz
100 g cukor
10 g bourbon vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
200 g darált mák
140 ml tejszín
1 mk fahéj

A túrós réteghez

500 g túró
50 g liszt
120 g cukor
1 db citrom reszelt héja
3 db tojás
40 ml tej
2 ek tejföl


Elkészítés: 

- Összegyúrtam a tésztához valókat, frissfóliába csomagoltam, és hűtőbe tettem arra az időre, amíg elkésztettem a tölteléket.

- A mákos töltelékhez mindent egy lábasba raktam, és 3-4 perc alatt összefőztem, majd félreraktam, és hagytam kihűlni.

- A túrós töltelékhez valókat kézi mixerrel kevertem össze (így lazább lesz, mintha csak villával csinálnám).

- A sütőt 175 fokra előmelegítem.

- A tésztát kivettem a hőtőből,

- egy lisztezett szilikonlapon 2-3 centiméterrel nagyobb kör alakúra nyújtottam, mint a piteforma, amibe belesimítottam (sodrófára feltekerve a legkönnyebb beletenni).

- Először a máktölteléket kentem a tésztára, majd a túrót simítottam a tetejére.

- Kb. 1 óráig sütöttem, majd résnyire kinyitottam a sütő ajtaját, és így hagytam kihűlni.



Ha marad a tésztából, akkor a nagy pite mellett szoktam kis tálkában egyszemélyes adagokat is készíteni.

Eredeti recept: Mákos túrótorta | Street Kitchen


Megjegyzések