Ugrás a fő tartalomra

Diós-mogyorós-mandulás csók

Ez egy nagyon jó recept a maradék tojásfehérje felhasználására.

Hozzávalók:
- 1 nagyobb tojás fehérje
- 10 dkg darált dió/mogyoró/mandula - tetszőleges arányban 
- 5 dkg kristálycukor
- esetleg tehetek bele kevés citromhéjat / 1 kávéskanál gyömbérport és 2-3 dkg apróra őrölt csokit
- vagy készíthetek belőle kerek lapokat, amiket tejszínhabbal és gyümölccsel tálalok (ld. Pavlova)

Elkészítés:
- a tojásfehérjékhez teszek egy pici sót, és elkezdem felverni
- részletekben hozzáadom a cukrot, és addig verem, amíg szép fényes nem lesz
- részletekben belekeverem a darált diót, mogyorót vagy/és mandulát
- sütőpapírral kibélelt tepsire teáskanálnyi halmokat teszek egymástól kb. 2 cm távolságra (egy kicsit szét fognak terülni)

- 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.

Később olvastam, hogy az olaszok ehhez hasonlóan készítik a híres Brutti ma buoni kekszüket.

Megjegyzések