Még nem ettem ilyen csokit, de egyre több helyen hallok róla, és mindenhol csak jókat. Most ràtalàltam egy viszonylag egyszerű receptre.
Hozzávalók:
Étcsokoládé: 250 gramm
Fehér csokoládé: 100 gramm
Pisztáciakrém: nagyjából 3 evőkanál
Pisztácia: nagyjából 50 g (darált vagy apróra vágott)
Olívaolaj: 1 evőkanál
Vaj: nagyjából 50 g
Tahini : 1 evőkanál
Kadayif tészta: 50 g
Elkészítése:
A csokoládékat külön-külön vízgőz felett olvasszuk meg. Először az étcsokoládét olvasszuk fel, majd adjunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat, és keverjük simára. Közben a tésztát válasszuk szét, törjük apróra, és pici vajon pirítsuk meg egy serpenyőben, amíg aranysárga nem lesz.
Öntsük az olvasztott étcsokoládé felét egy kis sütőpapírral bélelt műanyag edénybe vagy szilikonformába, majd hagyjuk, hogy megkössön. Ez lesz a csokoládé alapja, ami szilárd tartást ad a desszertnek.
A megpirított kadayif tésztát helyezzük a megdermedt étcsokoládé rétegre, hogy ropogós réteget kapjunk. Ennek a tésztának köszönhetően lesz egyedi textúrájú a csokoládé.
Olvasszuk meg a fehér csokoládét is, majd keverjük bele a pisztáciakrémet, vajat és tahinit.
Ez a selymes, gazdag krém lesz a csokoládé egyik legfinomabb része. Öntsük rá a kihűlt kadayif tésztás rétegre, és simítsuk el.
Az is megoldás, ha a pirított tésztát és a krémet először összekeverjük, és utána simítjuk a megdermedt csokira.
Ha ez a krém is kihűlt, jöhet rá az újra felolvasztott étcsoki maradék része is, próbáljuk minél tökéletesebben beburkolni vele a pisztáciás krémet.
Szórjuk meg a tetejét darált pisztáciával, hogy még intenzívebb ízvilágot kapjon, és adjuk hozzá a maradék fehér vagy étcsokoládét dekoratív cseppek formájában, ha szeretnénk.
Készíthető pralinéként is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése