Ugrás a fő tartalomra

Túrós császármorzsa

Hozzávalók:
50 g mazsola
4 tojàs
500 g túró
200 ml tejföl 
100 g cukor 
150 g liszt
50 g vaj
Elkészítése:
 A mazsolát egy tàlba teszem, leöntöm annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és 10 percig lefedve àllni hagyom. 
Közben  a rögös túrót egy villàval viszonylag simàra nyomkodom, összekeverem a tejföllel és a tojássàrgàkkal, majd a cukorral és a liszttel is.
A tojàsfehérjékből kemény habot verek. 
A mazsolát lecsepegtetem, és hozzàadom a masszàhoz, a végén pedig óvatosan a habot is belekeverem.
 

Die Butter in einer großen Pfanne erhitzen und den Schmarrenteig hineingeben. Die Pfanne in das auf 200 °C vorgeheizte Backrohr stellen und den Schmarren 20 Minuten backen. Dann mit zwei Gabeln in mundgerechte Stücke reißen, anrichten und mit Streuzucker bestreuen.

Mit dem Marillenröster zu Tisch bringen.

Megjegyzések