Hozzávalók:
50 g mazsola
4 tojàs
500 g túró
200 ml tejföl
100 g cukor
150 g liszt
50 g vaj
Elkészítése:
A mazsolát egy tàlba teszem, leöntöm annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és 10 percig lefedve àllni hagyom.
Közben a rögös túrót egy villàval viszonylag simàra nyomkodom, összekeverem a tejföllel és a tojássàrgàkkal, majd a cukorral és a liszttel is.
A tojàsfehérjékből kemény habot verek.
A mazsolát lecsepegtetem, és hozzàadom a masszàhoz, a végén pedig óvatosan a habot is belekeverem.
Die Butter in einer großen Pfanne erhitzen und den Schmarrenteig hineingeben. Die Pfanne in das auf 200 °C vorgeheizte Backrohr stellen und den Schmarren 20 Minuten backen. Dann mit zwei Gabeln in mundgerechte Stücke reißen, anrichten und mit Streuzucker bestreuen.
Mit dem Marillenröster zu Tisch bringen.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése