Ugrás a fő tartalomra

Sajtos galuska gluténmentesen

A levesekbe én általában nem főzök tésztát, de most kivételt tettem. Először is túl üresnek és unalmasnak éreztem az ebédre szánt zöldség-krémlevest, másodszor meg eszembe jutott egy recept, amit szerettem volna kipróbálni. Mivel most a tojásfehérjét és a kalászos gabonaféléket kell kiiktatni az étkezésünkből, egy kicsit tartottam tőle, hogy egyáltalán ehető lesz-e.

De elkészítettem, és jó étvággyal meg is ettük. És tényleg összepasszolt a két étel, ráadásul még a látvány is kellemes volt.

Hozzávalók:

- 1 tojás sárgája

- 1/2 evőkanál repceolaj

- 3 evőkanál víz

- 1 púpos evőkanál reszelt parmezán sajt

- durvára tört kukoricapehely (amiben azért volt finomabb por is)

- só, bors az ízesítéshez

Elkészítése:

A hozzávalókat alaposan összekeverem. Annyi kukoricapehely kell bele, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjak. 

15-20 percig pihentetem. Ezalatt a kukoricapehely felszívja az összes nedvességet, mondhatni "kiszárad", ezért 2 evőkanál vízzel felhígítom.

Közben egy kis lábasban vizet forralok, és a masszából egy teáskanál segítségével galuskákat szaggatok. A tészta nehezen válik el a kanáltól, ezért meg sem próbálom a vízbe csúsztatni. Ha a kanalat a tésztával együtt a vízbe mártom, könnyen lejön róla.

A hőt mérsékelem, a víz csak gyöngyözve forrjon. Így főzöm a galuskákat tovább. Miután feljönnek a víz felszínére, még  2-3 perc mire elkészülnek.





Print Friendly and PDF Print Friendly and PDF

Megjegyzések