De elkészítettem, és jó étvággyal meg is ettük. És tényleg összepasszolt a két étel, ráadásul még a látvány is kellemes volt.
Hozzávalók:
- 1 tojás sárgája
- 1/2 evőkanál repceolaj
- 3 evőkanál víz
- 1 púpos evőkanál reszelt parmezán sajt
- durvára tört kukoricapehely (amiben azért volt finomabb por is)
- só, bors az ízesítéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összekeverem. Annyi kukoricapehely kell bele, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjak.
15-20 percig pihentetem. Ezalatt a kukoricapehely felszívja az összes nedvességet, mondhatni "kiszárad", ezért 2 evőkanál vízzel felhígítom.
Közben egy kis lábasban vizet forralok, és a masszából egy teáskanál segítségével galuskákat szaggatok. A tészta nehezen válik el a kanáltól, ezért meg sem próbálom a vízbe csúsztatni. Ha a kanalat a tésztával együtt a vízbe mártom, könnyen lejön róla.
A hőt mérsékelem, a víz csak gyöngyözve forrjon. Így főzöm a galuskákat tovább. Miután feljönnek a víz felszínére, még 2-3 perc mire elkészülnek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése