Ugrás a fő tartalomra

Mangó-lassi

Budapesten egy indiai étteremben ittam először. Magamtól nem mertem volna rendelni, de Regina már ismerte, így bátran csatlakoztam hozzá. És csatlakozom a lassi-kedvelők valószínűleg népes csoportjához is, mert tényleg finom volt.
Amúgy ez olyan fura egy étel vagy ital - se nem joghurt, se nem tej, se nem ital, se nem desszert.
A hozzávalókat tekintve is elég sok a lehetőség - ami a receptekben szerepel / ami itthon van / amihez az embernek kedve van. A lényeg, hogy mindent össze kell turmixolni.

Variációk: 
- 500 g natúr joghurt, 200 ml hideg víz, 2 érett mangó, 2 evőkanál méz, kardamom
- ugyanaz mint fent + 1 lime leve
- 120 ml natúr joghurt, 60 ml tej, 1 mangó, 1/4 tk őrölt kardamom és kurkuma, 1 marék jégkocka



Print Friendly and PDF

Megjegyzések