Évek óta készítek nyári gyümölcsből likőrt. A recept egyszerű. A megmosott gyümölcsöt (a fügét meg is hámozom) egy nagyobb befőttes üvegbe teszem, és közben rétegenként megszórom kristálycukorral (a tetejére cukor kerül). Lefedem egy tiszta gézzel, és meleg helyre teszem. A gyümölcs össze fog esni, és hogy ne kerüljön a képződött lé fölé, egy üvegtálkával lenyomom. Esténként beviszem, hogy ne hűljön le nagyon, akkor kicsit meg is rázogatom. Ezt addig csinálom, amíg az összes cukor elolvad. Ekkor felöntöm annyi vodkával, amennyi az üvegbe még belefér. Sötét helyre teszem, és várok néhány hónapot, vagy évet. 😍
Leszűröm, sőt át is paszírozom. A visszamaradt pépet sütibe szoktam tenni. Ha éppen nincs időm sütit készíteni, akkor a fagyasztóban várja a sorsát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése