Ugrás a fő tartalomra

Paprikás szelet

 Először a menzán ettem, ott spagettival. Aztán Anyu is megszerezte valahonnan a receptet, és otthon is gyakran készült valamilyen kifőtt tésztával. Mindkettőt nagyon szerettem.


A receptre nem, csak az ízére és a látványára emlékszem. Talán nem tévedek sokat. 😍

Hozzávalók:

- 8 kisebb szelet karaj

- 1 kis fej vöröshagyma

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 1 kis doboz tejföl

- 2-3 evőkanál liszt 

- só, pirospaprika (1 kávéskanál a liszthez keverve és 1 teáskanál a hagymás alapra)

- 1 púpos teáskanál keményítő

- olaj

Elkészítése:

A karajszeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatom, és kevés olajon elősütöm.

A visszamaradt olajban (nem baj, ha a húsból valami pörzsanyag visszamarad, az fel fog oldódni, és ízesebbé teszi a szószt) megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a fokhagymát. Amikor érzem az illatát, megszórom a pirospaprikával, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel.

Visszateszem a húst, és lefedve addig párolom, amíg megpuhul. Ez kb. 25-30 perc.

Ekkor belekeverem a tejfölt, összeforralom vele, és hozzáadom a kevés hideg vízben elkevert keményítőt, amivel már nem főzöm tovább.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések