Először a menzán ettem, ott spagettival. Aztán Anyu is megszerezte valahonnan a receptet, és otthon is gyakran készült valamilyen kifőtt tésztával. Mindkettőt nagyon szerettem.
A receptre nem, csak az ízére és a látványára emlékszem. Talán nem tévedek sokat. 😍
Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet karaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
- 2-3 evőkanál liszt
- só, pirospaprika (1 kávéskanál a liszthez keverve és 1 teáskanál a hagymás alapra)
- 1 púpos teáskanál keményítő
- olaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatom, és kevés olajon elősütöm.
A visszamaradt olajban (nem baj, ha a húsból valami pörzsanyag visszamarad, az fel fog oldódni, és ízesebbé teszi a szószt) megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a fokhagymát. Amikor érzem az illatát, megszórom a pirospaprikával, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel.
Visszateszem a húst, és lefedve addig párolom, amíg megpuhul. Ez kb. 25-30 perc.
Ekkor belekeverem a tejfölt, összeforralom vele, és hozzáadom a kevés hideg vízben elkevert keményítőt, amivel már nem főzöm tovább.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése