Ugrás a fő tartalomra

Karamellizált gyümölcs

 Egy vastag falú serpenyőbe annyi barna cukrot öntök, amennyi éppen ellepi az alját, és magas hőfokon tartom addig, amíg a cukor teljesen megolvad és szép barna lesz.  Nehéz megállni, hogy ne kevergessem, de tényleg nem kell!!!


Ekkor hozzáadom a falatnyira vágott gyümölcsöt. Ez lehet szilva (ld. a képen), körte, alma, barack, nektarin, szeder - minden amihez illik a karamellizált íz. Megy még bele egy fél citrom leve. A cukor meg fog keményedni, de ez nem baj.


Közepes hőmérsékleten addig főzöm, időnként kavargatom, amíg a karamell felolvad, a gyümölcs pedig megpuhul, és gyönyörű szósz vonja be.


Felnőtteknek kerülhet bele egy löttyintésnyi rum, vagy a gyümölcshöz passzoló pálinka.

Fagyihoz, sütihez is nagyon finom.


Print Friendly and PDF

Megjegyzések