Külön-külön is nagy kedvelője vagyok mindegyiknek, de így egyben!!! Maga a tökély!
Hozzávalók:
- 250 g áttört, főtt gesztenye
- 130 g vaj
- 2 ek rum
- 150 g porcukor
- 50 g étcsoki
- 4 tojás
- 150 g dió
- csipet só
Elkészítése:
A vajat egy kis edényben megolvasztom, és a finomra tört/darált gesztenyéhez adom.
Hozzáadom a tojássárgákat, a rumot, a porcukrot, és sima krémet keverek belőle.
Ezután megy bele a darált dió, a durvára darabolt csoki (esetleg csokipasztilla), majd óvatosan a felvert tojásfehérje.
Egy kisebb, sütőpapírral bélelt formába öntöm, és 170 fokon 1 óráig sütöm.
Csokimázzal vonom be.
Variációk:
- A tészta vaj nélkül kevesebb tojással.
- aszalt gyümölcsökkel
Megjegyzések
Megjegyzés küldése