Ugrás a fő tartalomra

Gesztenyés - csokis süti

 Külön-külön is nagy kedvelője vagyok mindegyiknek, de így egyben!!!  Maga a tökély!



Hozzávalók:

- 250 g áttört, főtt gesztenye

- 130 g vaj

- 2 ek rum

- 150 g porcukor

- 50 g étcsoki

- 4 tojás

- 150 g dió

- csipet só

Elkészítése:

A vajat egy kis edényben megolvasztom, és a finomra tört/darált gesztenyéhez adom.

Hozzáadom a tojássárgákat, a rumot, a porcukrot, és sima krémet keverek belőle. 

Ezután megy bele a darált dió, a durvára darabolt csoki (esetleg csokipasztilla), majd óvatosan a felvert tojásfehérje.

Egy kisebb, sütőpapírral bélelt formába öntöm, és 170 fokon 1 óráig sütöm.

Csokimázzal vonom be.

Variációk:

A tészta vaj nélkül kevesebb tojással.

- aszalt gyümölcsökkel

Print Friendly and PDF

Megjegyzések