Ugrás a fő tartalomra

Császármorzsa imitáció

 Valami olyan desszertet kerestem, ami 

- nem sütőben sül - még mindig túl meleg van a plussz fűtéshez

- egészséges - vagy legalábbis megközelíti

- és kell hozzá joghurt - rengeteget vettünk, és valahogy magában nem akar elfogyni

Nem találtam, vagy inkább nem volt kedvem keresgélni, úgyhogy kitaláltam ezt.


Hozzávalók:

- 1 tojás

- 100 ml ásványvíz

- 2 ek. zabpehelyliszt

- 2 ek. durumbúzadara

- 2 ek. joghurt

- 1 ek. olaj

- 1 ek. mazsola

- hüvelykujjnyi vaj

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverem, legalább fél órát pihentetem.

Egy serpenyőben vajat forrósítok, ráöntöm a masszát.

Várok egy kicsit, amíg a tészta alja megszilárdul, megfordítom, vagyis megpróbálom megfordítani, mert nem nagyon lehet. Apró darabokra szaggatom, és kevergetve pirítom.

Két adag lett belőle. A maradék joghurttal tálaltam, de lekvárral is finom lehet.

PS:

A mazsolát legközelebb kihagyom, nagyon kellett figyelni, nehogy megégjen. Inkább citromot reszelek bele.


Print Friendly and PDF

Megjegyzések