Ugrás a fő tartalomra

Bulgur darált hússal

 Ez egy "mivolnaha" étel. 



Nyáron a teraszon főzök, egy rögtönzött konyhában. És nagyon élvezem. Csak annyi a hátránya, hogy a kis egyes főzőlapomon egyszerre csak egy étel készülhet. Ezért kerül sor időnként a megszokott receptek átalakítására, vagy éppen  olyan kísérletezésre, mint a darált húsos bulgur.

Hozzávalók:

- bulgur

- póréhagyma

- fokhagyma

- darált hús

- apróra vágott petrezselyemzöld

- só, bors, kakukkfű a fűszerezéshez

- olívaolaj

Elkészítése:

Az olívaolajon átpirítom a bulgurt. Amikor érzem az illatát, hozzáadom a hús, és állandóan kevergetve addig pirítom, amíg a hús kifehéredik. 

Ekkor belekeverem a vékonyra szeletelt fokhagymát, és póréhagymát. Kis idő múlva (1 perc) felöntöm vízzel / alaplével és fűszerezem.

Lefedve takaréklángon még kb. 10 percig főzöm, közben többször megkeverem. 

A petrezselymet a tetejére szórom, és hagyom 5-10 percig pihenni, eddigre az összes levet magába szívja.

Variációk:

Tálaláskor megszórom egy kis fetával.

Ha nem diétásan készíteném, akkor adnék hozzá egy evőkanál paradicsompürét, a végén pedig reszelnék rá egy kis citromhéjat.


Print Friendly and PDF

Megjegyzések