Ez egy "mivolnaha" étel.
Nyáron a teraszon főzök, egy rögtönzött konyhában. És nagyon élvezem. Csak annyi a hátránya, hogy a kis egyes főzőlapomon egyszerre csak egy étel készülhet. Ezért kerül sor időnként a megszokott receptek átalakítására, vagy éppen olyan kísérletezésre, mint a darált húsos bulgur.
Hozzávalók:
- bulgur
- póréhagyma
- fokhagyma
- darált hús
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só, bors, kakukkfű a fűszerezéshez
- olívaolaj
Elkészítése:
Az olívaolajon átpirítom a bulgurt. Amikor érzem az illatát, hozzáadom a hús, és állandóan kevergetve addig pirítom, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor belekeverem a vékonyra szeletelt fokhagymát, és póréhagymát. Kis idő múlva (1 perc) felöntöm vízzel / alaplével és fűszerezem.
Lefedve takaréklángon még kb. 10 percig főzöm, közben többször megkeverem.
A petrezselymet a tetejére szórom, és hagyom 5-10 percig pihenni, eddigre az összes levet magába szívja.
Variációk:
Tálaláskor megszórom egy kis fetával.
Ha nem diétásan készíteném, akkor adnék hozzá egy evőkanál paradicsompürét, a végén pedig reszelnék rá egy kis citromhéjat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése