Ugrás a fő tartalomra

Borsóleves

Ez az egyik leghétköznapibb leves. Nálam benne van a top 10-ben, mégis csak most vettem észre, hogy hiányzik a blogról. 


Az elkészítése nagyon egyszerű.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem.

Meghintem egy kávéskanál őrölt pirospaprikával, elkeverem, és rögtön felengedem 1 bögre hideg vízzel.

Beleteszem a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, sózom,  további vizet öntök hozzá. 

5 perc  után hozzáadom a zöldborsót is, és még további 10 percig főzöm.

1 teáskanál keményítőt elkeverek egy kevés vízzel, beleöntöm a levesbe, elkeverem, és azonnal elzárom a hőt.

Rászórok 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldet, elkeverem, és lefedve hagyom.

Variációk:

- Ha a répákat hasábokra vágom, akkor 10 perccel tovább főzöm, mielőtt a borsót beletenném.

- Sokan rántással készítik, és galuskát / reszelt tésztát is főznek bele. 

- Olvastam olyat is, hogy valaki tejfölt is tesz bele.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések