Ez az egyik leghétköznapibb leves. Nálam benne van a top 10-ben, mégis csak most vettem észre, hogy hiányzik a blogról.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem.
Meghintem egy kávéskanál őrölt pirospaprikával, elkeverem, és rögtön felengedem 1 bögre hideg vízzel.
Beleteszem a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, sózom, további vizet öntök hozzá.
5 perc után hozzáadom a zöldborsót is, és még további 10 percig főzöm.
1 teáskanál keményítőt elkeverek egy kevés vízzel, beleöntöm a levesbe, elkeverem, és azonnal elzárom a hőt.
Rászórok 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldet, elkeverem, és lefedve hagyom.
Variációk:
- Ha a répákat hasábokra vágom, akkor 10 perccel tovább főzöm, mielőtt a borsót beletenném.
- Sokan rántással készítik, és galuskát / reszelt tésztát is főznek bele.
- Olvastam olyat is, hogy valaki tejfölt is tesz bele.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése