Ugrás a fő tartalomra

Aszalt sárgabarackos - rumos kekszgolyó



Hozzávalók:

- 20 dkg darált háztartási keksz

- 10 dkg aszalt sárgabarack + 3 db a díszítéshez

- 1 dl rum

- 10 dkg vaj

- 10-15 dkg sárgabaracklekvár ( a lekvár sűrűségétől függően)

- 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A sárgabarackot apró darabokra vágom, a rumba szórva úgy 3 percig főzöm, amíg a barack beszívja az összes rumot. 

Hozzáadom a darált kekszhez a vajjal és a lekvárral együtt, majd alaposan összegyúrom és kis golyókat formázok belőle. 30-40 percig hűtőszekrényben pihentetem. 

Közben vízgőz felett megolvasztom a csokoládét és a behűtött kekszgolyókat beleforgatom. Mindegyik tetejére 1-1 kis kocka barackot teszek, és sütőpapírra téve hagyom megdermedni.

 


Print Friendly and PDF

Megjegyzések