Ugrás a fő tartalomra

Szósszal sült tészta

 Ez is kissé időigényesebb, de munka ezzel sincs sok, és kiválóan lehet időzíteni az elkészítését.



Hozzávalók 40 dkg tésztához:

- 2 doboz hámozott paradicsom

- kb 20 dkg reszelt parmezán / pecorino (vagy ezek keveréke)

- 20 dkg ricotta (helyette most friss sajtot tettem)

- 20 dkg cheddar sajt

- 2 gerezd fokhagyma

- kevés olívaolaj, vaj


Elkészítése: 

- megfőzöm a tésztát (nagyon roppanós maradjon)

- közben 2 doboz konzervparadicsomból olívaolaj és vaj keverékén megfuttatott fokhagymából szószt készítek

- a leszűrt tésztát összekeverem a szósz kétharmadával, a reszelt sajtok felével és a vajjal kikent jénai edénybe teszem

- a tetején elosztom a ricottát és az apró darabokra tépett mozarellát  /cheddar sajtot

- rásimítom a maradék tésztát, és a tetejére öntöm a maradék szószt

- 180 fokon lefedve kb. 30 percig sütöm

- rászórom a maradék reszelt sajtot és még 10 percig sütöm

- tálalás előtt 15-20 percig pihentetem

Megjegyzések