Ez is kissé időigényesebb, de munka ezzel sincs sok, és kiválóan lehet időzíteni az elkészítését.
Hozzávalók 40 dkg tésztához:
- 2 doboz hámozott paradicsom
- kb 20 dkg reszelt parmezán / pecorino (vagy ezek keveréke)
- 20 dkg ricotta (helyette most friss sajtot tettem)
- 20 dkg cheddar sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj, vaj
Elkészítése:
- megfőzöm a tésztát (nagyon roppanós maradjon)
- közben 2 doboz konzervparadicsomból olívaolaj és vaj keverékén megfuttatott fokhagymából szószt készítek
- a leszűrt tésztát összekeverem a szósz kétharmadával, a reszelt sajtok felével és a vajjal kikent jénai edénybe teszem
- a tetején elosztom a ricottát és az apró darabokra tépett mozarellát /cheddar sajtot
- rásimítom a maradék tésztát, és a tetejére öntöm a maradék szószt
- 180 fokon lefedve kb. 30 percig sütöm
- rászórom a maradék reszelt sajtot és még 10 percig sütöm
- tálalás előtt 15-20 percig pihentetem
Megjegyzések
Megjegyzés küldése