Most ahhoz volt kedvem, hogy paprikás lisztben süssem meg a halat.
Hekkfilé volt itthon a mélyhűtőben. Este áttettem a normál hűtőbe, felhasználás előtt 1 órával kitettem a konyhapultra.
Leöblítettem, papírtörlővel szárazra töröltem. Megsóztam és az előkészített paprikás lisztbe forgattam mindkét oldalát.
Bő olajban közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.
PS:
Igazából nem szeretem a fagyasztott halakat, de most csak ez volt.
Egyrészt az íze sem ugyanaz, mint a frissé, másrészt egy nagy becsapás az egész. A zacskóra az volt ráírva, hogy glazúr (jégréteg) nélkül 900 g. Lemértem kiolvadás után, alig volt 500 g!!!
Majd szeretnék valamikor ilyen baccalát (tőkehal) is készíteni, amit a savonai Barbarossa étteremben ettünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése