Ugrás a fő tartalomra

Sült hal

 Most ahhoz volt kedvem, hogy paprikás lisztben süssem meg a halat.


Hekkfilé volt itthon a mélyhűtőben. Este áttettem a normál hűtőbe, felhasználás előtt 1 órával kitettem a konyhapultra. 

Leöblítettem, papírtörlővel szárazra töröltem. Megsóztam és az előkészített paprikás lisztbe forgattam mindkét oldalát.

Bő olajban közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.

PS:

Igazából nem szeretem a fagyasztott halakat, de most csak ez volt.  

Egyrészt az íze sem ugyanaz, mint a frissé, másrészt egy nagy becsapás az egész. A zacskóra az volt ráírva, hogy glazúr (jégréteg) nélkül 900 g. Lemértem kiolvadás után, alig volt 500 g!!!

Majd szeretnék valamikor ilyen baccalát (tőkehal) is készíteni, amit a savonai Barbarossa étteremben ettünk.



Print Friendly and PDF

Megjegyzések