Ugrás a fő tartalomra

Sült feta paradicsommal és paprikával

 Eredeti görög neve "boyiourdi".  

 

Hozzávalók:

- 1 db fetasajt (én legjobban a füstöltet szeretem)

- 3 közepes paradicsom 

- 1 gerezd reszelt fokhagyma

- 1 zöldpaprika (lehet csípős is, de nem nálunk) vékonyra vágva

- oregáno, kakukkfű, só (kevés, mert a sajt is sós) , bors

- olívaolaj

Elkészítése:

A paradicsomból vágok pár karikát, a többit meg apróra kockázom. Ezt összekeverem a fokhagymával és a fűszerekkel, majd egy tűzálló tál aljára terítem.

Ráfektetem a sajtot, kicsit bele is nyomom, és megszórom a paprikával. A tetejét meglocsolom az olívaolajjal.

180 fokra előmelegített sütőben (légkeverés) 15 percig lefedve sütöm, majd újabb 10 percig fedő/fólia nélkül.

Nagyon finom friss kenyérrel, vagy zöldségekkel mártogatósnak is.



Print Friendly and PDF

Megjegyzések