Eredeti görög neve "boyiourdi".
Hozzávalók:
- 1 db fetasajt (én legjobban a füstöltet szeretem)
- 3 közepes paradicsom
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 zöldpaprika (lehet csípős is, de nem nálunk) vékonyra vágva
- oregáno, kakukkfű, só (kevés, mert a sajt is sós) , bors
- olívaolaj
Elkészítése:
A paradicsomból vágok pár karikát, a többit meg apróra kockázom. Ezt összekeverem a fokhagymával és a fűszerekkel, majd egy tűzálló tál aljára terítem.
Ráfektetem a sajtot, kicsit bele is nyomom, és megszórom a paprikával. A tetejét meglocsolom az olívaolajjal.
180 fokra előmelegített sütőben (légkeverés) 15 percig lefedve sütöm, majd újabb 10 percig fedő/fólia nélkül.
Nagyon finom friss kenyérrel, vagy zöldségekkel mártogatósnak is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése