Nagyon megörültem ennek a receptnek. Valamikor valamihez vettem egy doboz tahinit, és több mint a fele megmaradt, amit azóta is innen rakok oda, onnan meg ide.
Hozzávalók:
- 150 g méz
- 150 g sózott vaj
- 75 g nádcukor
- 75 g kristálycukor
- 100 g tahini
- 1 tojás + 1 sárgája
- 250 g liszt
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tk. tengeri sópehely
- 1 ek. szezámmag
Elkészítése:
Egy lábasban felforralom a mézet, és még kb. 5 percig tovább főzöm (a színe sötétedik, az illata pedig mogyorós lesz).
Leveszem a tűzről, és beleteszem a vajat. Kevergetve hagyom, hogy felolvadjon, majd átöntöm egy hőálló tálba hűlni.
Ekkor hozzákeverem a kétféle cukrot, a tojásokat és a tahinit.
Egy másik tálban elkeverem a lisztben a szódabikarbónát, és adagonként belekeverem a nedves hozzávalókat.
Néhány órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe teszem.
A légkeveréses sütőt 160 fokra melegítem elő (az alul-felül sütőset természetesen 180-ra).
A tésztából azonos méretű golyókat formálok, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Egy kanál hátával lelapítom a tésztát, megszórom tengeri sóval és szezámmaggal.
10-12 perc alatt sülnek meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése