Ugrás a fő tartalomra

Mézes-tahinis keksz



Nagyon megörültem ennek a receptnek. Valamikor valamihez vettem egy doboz tahinit, és több mint a fele megmaradt, amit azóta is innen rakok oda, onnan meg ide.

Hozzávalók:

- 150 g méz

- 150 g sózott vaj

- 75 g nádcukor

- 75 g kristálycukor

- 100 g tahini

- 1 tojás + 1 sárgája

- 250 g liszt

- 1/4 teáskanál szódabikarbóna

- 1 tk. tengeri sópehely

- 1 ek. szezámmag

Elkészítése: 

Egy lábasban felforralom a mézet, és még kb. 5 percig tovább főzöm (a színe sötétedik, az illata pedig mogyorós lesz).

Leveszem a tűzről, és beleteszem a vajat. Kevergetve hagyom, hogy felolvadjon, majd átöntöm egy hőálló tálba hűlni.

Ekkor hozzákeverem a kétféle cukrot, a tojásokat és a tahinit.

Egy másik tálban elkeverem a lisztben a szódabikarbónát, és adagonként belekeverem a nedves hozzávalókat.

Néhány órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe teszem.

A légkeveréses sütőt 160 fokra melegítem elő (az alul-felül sütőset természetesen 180-ra).

A tésztából azonos méretű golyókat formálok, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Egy kanál hátával lelapítom a tésztát, megszórom tengeri sóval és szezámmaggal.

10-12 perc alatt sülnek meg.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések