Ugrás a fő tartalomra

Genovai piskóta

Ez egy könnyű, enyhén száraz piskóta, amit más desszertek elkészítéséhez használnak fel. 

Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:

- 8 tojás

- 250 g liszt

- 40 g vaj

- 260 g kristálycukor

- 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

Egy hőálló tálba beleütöm az egész tojásokat hozzáadom a kristálycukrot majd  vízfürdőre helyezem úgy, hogy a víz ne érintkezzen a habüsttel. 

Folyamatosan kevergetve melegítem. Ha elérte az 50 fokot, robotgép segítségével kihűlésig habosítom, legalább a kétszeresére dagad,  majd hozzácsurgatom az olvasztott vajat, és a citrom reszelt héját. 

A lisztet 3 részletbe hozzászitálom (óvatosan, hogy ne törjön össze a piskótánk) sütőpapírral bélelt formába öntöm, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.

Ha túl száraz, akkor a krém betöltése előtt cukorsziruppal vagy vízzel hígított lekvárral átkenem.




Print Friendly and PDF

Megjegyzések