Ez egy könnyű, enyhén száraz piskóta, amit más desszertek elkészítéséhez használnak fel.
Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
- 8 tojás
- 250 g liszt
- 40 g vaj
- 260 g kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Egy hőálló tálba beleütöm az egész tojásokat hozzáadom a kristálycukrot majd vízfürdőre helyezem úgy, hogy a víz ne érintkezzen a habüsttel.
Folyamatosan kevergetve melegítem. Ha elérte az 50 fokot, robotgép segítségével kihűlésig habosítom, legalább a kétszeresére dagad, majd hozzácsurgatom az olvasztott vajat, és a citrom reszelt héját.
A lisztet 3 részletbe hozzászitálom (óvatosan, hogy ne törjön össze a piskótánk) sütőpapírral bélelt formába öntöm, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.
Ha túl száraz, akkor a krém betöltése előtt cukorsziruppal vagy vízzel hígított lekvárral átkenem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése