A magyar receptekhez szokott embernek az a legfurcsább ebben a receptben, hogy a sós tésztához dió is kerül.
Szerencsére egy nagyon klassz étteremben rendeltem ehhez hasonlót először - valahol Olaszországban És ha már ezt választottam - egyem is meg alapon - szép óvatosan kóstolgatni kezdtem. Aztán egyszer csak azt vettem észre, üres a tányérom.Tényleg nagyon finom így együtt!
Hozzávalók:
- 400 g tészta (talán spagetti, vagy a szélesmetélt illik leginkább hozzá)
- 1 citrom leve és héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kapribogyó
- 4 evőkanál durvára őrölt/ vágott dió
- 6 evőkanál olívaolaj
- 6 evőkanál reszelt parmezán
Elkészítése:
Megfőzöm a spagettit.
Amíg a tészta fő, lereszelem a citrom héját, kipréselem a levét, lereszelem a fokhagymát és felaprítom a kapribogyót.
A leszűrt tésztát meglocsolom az olajjal és összekeverem a többi hozzávalóval.
Tálaláskor a tetejére még reszelek egy kevés parmezán forgácsot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése