Ugrás a fő tartalomra

Citromos-diós spagetti

 A magyar receptekhez szokott embernek az a legfurcsább ebben a receptben, hogy a sós tésztához dió is kerül. 

Szerencsére egy nagyon klassz étteremben rendeltem ehhez hasonlót először - valahol Olaszországban És ha már ezt választottam - egyem is meg alapon - szép óvatosan kóstolgatni kezdtem. Aztán egyszer csak azt vettem észre, üres a tányérom.Tényleg nagyon finom így együtt!

Hozzávalók:

- 400 g tészta (talán spagetti, vagy a szélesmetélt illik leginkább hozzá)

- 1 citrom leve és héja

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 evőkanál kapribogyó

- 4 evőkanál durvára őrölt/ vágott dió

- 6 evőkanál olívaolaj 

- 6 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítése:

Megfőzöm a spagettit.

Amíg a tészta fő, lereszelem a citrom héját, kipréselem a levét, lereszelem a fokhagymát és felaprítom a kapribogyót.

A leszűrt tésztát meglocsolom az olajjal és összekeverem a többi hozzávalóval.

Tálaláskor a tetejére még reszelek egy kevés parmezán forgácsot.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések