Ugrás a fő tartalomra

Rozmaringos-fokhagymàs krumpli

A nyári grillezések  kedvenc körete. 

A család nyilván az íze miatt szereti. Nekem emellett az is nagyon fontos, hogy a macerafoka  alacsony.



 Nagy segítség, hogy az alapos mosás és a néhány helyen való megszurkálás után a munka nagy része a mikróban zajlik. 2 X 4 perc alatt kellőképpen megpuhul. (Ha mégsem, akkor adunk neki még pár percet, a rászánt idő a készüléktől és a krumplitól is függ.) További felhasználásig egy tiszta konyharuhába csavarom.
A pirítás történhet a grillrácson, vagy serpenyőben is.
Ha serpenyőben készítem, akkor az edény felforrósításával kezdem, majd felolvasztok egy teáskanálnyi vajat és hozzáöntök kb. ugyanennyi olívaolajat. Rádobom a rozmaringágakat és a kés lapjával megroppantott / héjában hagyott fokhagymát, utána mehet a félbevágott krumpli. Mindkét oldalát szép pirosra sütöm, és a végén meghintem nagy szemű sóval.

Megjegyzések