Sokáig vártam ezzel az étellel. Kár volt! Egyértelműen érdemes elkészíteni. Jó ránézni, kellemes az illata, finom az íze, a benne levő alapanyagok jótékony hatásúak, és nem utolsó sorban könnyű elkészíteni, "macerafoka" nagyon alacsony.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 közepes krumpli
- 2 doboz bab (én a jó összhatás miatt fehér óriásbabot és vörös kidney babot használtam)
- 1 doboz aprított paradicsom
- 1/2 doboz kókusztej (kb. 200 ml)
- 1/2 lime leve (vagy kevesebb)
- fűszerezéshez: só, bors, őrölt római kömény, kurkuma, őrölt koriander, hüvelykujjnyi friss gyömbér (aki szereti a csípőset, tehet bele a sima bors helyett cayan-borsot is)
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem egy kevés olajon, majd hozzáadom az apróra vágott/lereszelt fokhagymát.
Amint érzem az illatát, belekeverem a karikára vágott sárgarépát és a felkockázott krumplit. 2-3 percig együtt pirítom, aztán beleöntöm a paradicsomot és fűszerezem.
Amint kezdi elfőni a levét, felöntöm a fehér bab levével (a vörösbab levét nem akartam felhasználni, mert attól sötétebb lenne az étel színe).
Amikor ismét sűrűsödni kezd, a kókusztejjel hígítom.
Ha a krumpli megpuhult, hozzáadom a leszűrt babot, összeforralom.
A végén belekeverek pár csepp limet, és ha szükséges, még fűszereket is. A sárgarépa édességétől függ, hogy egy kis cukrot is teszek-e bele.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése