Az apróra vágott szilvát és egy meghámozott cukkinit annyi vízben tettem fel főni, amennyi ellepi. A cukkini azért kell bele, hogy a szilva vad ízét egy kicsit tompítsa, és ráadásul selymesebb is lesz tőle az étel. Amikor jó puha lett, összeturmixoltam, és belefőztem az apró szemű "fosókaszilvát". A végén pedig belekevertem egy marék apróra vágott bazsalikomot.
Az ötlet a szomszéd nénitől származik, aki büszkén mesélte, hogy milyen finom levest készített az utcánkban "csak úgy" termő fosókaszilvából. Ha neki jó volt, akkor én is kipróbálom - gondoltam! Más, amiből levesbetétet készíthetnék amúgy sem volt itthon. Nem lett rossz, de legközelebb azért inkább túrógombóccal fogom készíteni, abba még a bazsalikomot is bele tudom csempészni! Micsoda gyönyörű színek lesznek!!!
És el tudom képzelni még párolt körteszeletekkel is!
Szegfűszeget és fahéjat és egy kevés cukrot vízzel felfőztem, leszűrtem és összeforraltam tejföllel. Ezt azért csináltam, mert nálunk nem mindenki szereti a tejfölös leveseket, és tálaláskor a leves tetejére öntöttem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése