Elkészítése:
1 kis fej vöröshagymát vékony cikkekre vágtam, megdinszteltem, hozzáadtam 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott tököt.
Kicsit kevergettem és felöntöttem vízzel (lehet kókusztejjel is), leheletnyi sóval, őrölt fehér borssal, reszelt gyömbérrel (vagy reszelt szerecsendióval - de a kettő együtt nem olyan jó!!!) fűszereztem, és puhára főztem.
Összeturmixoltam, pici citromlevet és egy mogyorónyi vajat (ettől szép fényes lesz) adtam hozzá, apróra vágott, savanyított paradicsomkockákkal (A paradicsomot kettévágom, kanállal kiszedem a magházat - természetesen magostól - és a húsát apró kockákra vágom, összekeverem citromlével, és min. 10 percig állni hagyom) tálaltam. Legtöbben ezt pirított tökmaggal és tökmagolajjal oldják meg, de el tudom képzelni kolbászchipsszel is!
Variációk:
Maradék sült tökből is készíthető. Akkor természetesen nem kell párolni, csak az alapot elkészíteni, és a főzés végén hozzáadni.
Ez így készült. Fetasajttal és levesgyöngyökkel tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése