A valóságban sokkal szebb volt a leves. Ennek inkább a "csúnya, de finom" gyűjteményben lenne a helye. |
Szeretem, de az utóhatása miatt nagyon meg kell gondolni, hogy mikor készítem.
Nálunk nem a hagyományos, liszttel megszórt (staubolás) verzió a kedvenc, én sűrítőnek és krémesítőnek cukkinit használok.
Hozzávalók:
- 2 nagy fej fokhagyma
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 közepes cukkini (ezt a tejszín és a liszt helyett teszem bele)
- kevés olaj
- egy borsónyi vaj
- só, bors
Ebből a mennyiségből 2 adag leves lesz.
Elkészítése:
Az olajon megfuttatom a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, hozzáadom a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát, és folyamatos kevergetés mellett addig pirítom, amíg érzem a fokhagyma illatát. Ez általában 15-20 másodperc.
Ekkor hozzáadom a meghámozott, kockára vágott cukkinit, ezzel is pirítom egy kicsit, majd felöntöm alaplével vagy vízzel. Sózom, borsozom és puhára főzöm. Ez kb. fél órát jelent.
A tűzről levéve beledobom a pici vajat és összeturmixolom. Tálalás előtt megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.
Ha olyan kedvem van, akkor a vízzel való felöntés után néhány kakukkfűágacskát teszek bele. Ebben az esetben a petrezselyem elmarad.
Sajtos pirítós, parmezánropogós vagy kruton is illik hozzá. Diétázóknak azonban csak üres leves jár!😉
Megjegyzések
Megjegyzés küldése