Itt gyűjtöm össze a hajdani kedvencek hàzi készítésű koppintàsait.
A tésztához a lisztet összekeverem a cukorral, majd összemorzsolom a vajjal. Amikor összeáll, egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 20 x 20 centis tepsibe nyomkodom, villával több helyen megszurkálom. Forró sütőbe teszem, és 170 fokon 20 percig sütöm, majd megvàrom, míg kihűl.
Közben a karamellhez a cukrot, a vajat és a sűrített tejet egy lábasba rakom, és állandóan kevergetve melegíteni kezdem. A forrástól számítva körülbelül öt percig főzöm. Amikor sötétedni kezd, sűrű és sima lesz, lehúzom a tűzről. A kihűlt tésztára simítom, majd megvàrom, míg megszilárdul, akàr hűtőbe is tehetem. Végül felolvasztom vízgőz felett a csokit, és a karamellra egyengetem (nem kell simànak lennie).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése