Ugrás a fő tartalomra

Chokito és tàrsai

 

Itt gyűjtöm össze a hajdani kedvencek hàzi készítésű koppintàsait.

2. Twix
Hozzávalók a tésztához:
- 200 g liszt
- 150 g vaj
- 70 g cukor
a karamellás réteghez:
- 100 g vaj
- 100 g cukor
- 400 g sűrített tej
a tetejére:
- 200g csoki

Elkészítése:

A tésztához a lisztet összekeverem a cukorral, majd összemorzsolom a vajjal. Amikor összeáll,  egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 20 x 20 centis tepsibe nyomkodom, villával több helyen megszurkálom. Forró sütőbe teszem, és 170 fokon  20 percig sütöm, majd megvàrom, míg kihűl.

Közben a karamellhez a cukrot, a vajat és a sűrített tejet  egy lábasba rakom, és állandóan kevergetve melegíteni kezdem. A forrástól számítva körülbelül öt percig főzöm. Amikor sötétedni kezd, sűrű és sima lesz,  lehúzom a tűzről. A kihűlt tésztára simítom, majd megvàrom, míg megszilárdul, akàr hűtőbe is tehetem. Végül  felolvasztom vízgőz felett a csokit, és  a karamellra egyengetem (nem kell simànak lennie).

Megjegyzések