Ugrás a fő tartalomra

Krumplis pogácsa

 Régen hetente egyszer biztosan készült nálunk valamiféle pogácsa - leggyakrabban serpenyőben és zsírban sütött krumplis pogácsa. Nagyon szerettük. 


(Nem saját kép)

Aztán ahogy egyre többen lettünk a családban, a legnagyobb serpenyő is kicsinek bizonyult, és a nagymamám is újított a recepten. Talán több lisztet tett bele (ebben nem vagyok biztos), és tepsiben sütötte. Az már nem volt akkora nagy kedvenc.

A recept nem maradt fenn. Mama tudta fejből, én meg nem kérdeztem, csak ettem.  Ha kérdeztem volna - amit sajnos nem tettem meg -  hogy miből mennyi kell hozzá, a szokásos választ kaptam volna: "Olyan gondolomformán." Soha nem láttam, hogy valamit is mért volna, és mindig finomakat sütött-főzött.

Emlékeim szerint főtt krumpli, liszt, tojás és só kellett bele. A neten különböző receptek és arányok keringenek. Majd egyszer ....

Print Friendly and PDF

Megjegyzések