Ugrás a fő tartalomra

Brokkolis csirke

 Ez simán beleillik a "ronda és finom", de a "gyorsan és könnyen elkészíthető" kategóriákba is.

Hozzávalók:
- csirkemell (a képen egy fél csirkemellfilé vékonyabbik vége látható - ebből négyet készítettem a vacsorához)
- brokkoli - 4db nagyobb rózsa
- 1 kb tejszínes tömlős sajt, 2 evőkanál reszelt parmezán
- kis fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só és bors
- kevés olívaolaj és vaj

Elkészítése:

A csirkét sózom, borsozom, és előmelegített serpenyőben  - amit később majd be is tudok tenni a sütőbe -   olívaolaj-vaj keverékén mindkét oldalát átpirítom.

Mellédobom a cikkekre vágott lilahagymát, a vékonyra szelt fokhagymát, és hozzákeverem a tömlős sajtot.  A tetejére ráhelyezem a brokkolirózsákat, amiket kicsit meg is sózok, és kb. 1 dl vizet öntök hozzá.

Lefedem egy olyan fedővel, ami nem ér hozzá az ételhez. Kb 30 perc alatt készre sül.

A húst és a brokkolit kiveszem (én most siettem, ez a lépés elmaradt, és ennek az eredménye a ronda külső 😌 ), a visszamaradt szaftba belekeverem a reszelt parmezánt - ettől besűrűsödik, és még kellemesebb lesz az íze. Most retekkarikákkal és savanyított fügével tálaltam.


Megjegyzések