Ez simán beleillik a "ronda és finom", de a "gyorsan és könnyen elkészíthető" kategóriákba is.
Hozzávalók:Elkészítése:
A csirkét sózom, borsozom, és előmelegített serpenyőben - amit később majd be is tudok tenni a sütőbe - olívaolaj-vaj keverékén mindkét oldalát átpirítom.
Mellédobom a cikkekre vágott lilahagymát, a vékonyra szelt fokhagymát, és hozzákeverem a tömlős sajtot. A tetejére ráhelyezem a brokkolirózsákat, amiket kicsit meg is sózok, és kb. 1 dl vizet öntök hozzá.
Lefedem egy olyan fedővel, ami nem ér hozzá az ételhez. Kb 30 perc alatt készre sül.
A húst és a brokkolit kiveszem (én most siettem, ez a lépés elmaradt, és ennek az eredménye a ronda külső 😌 ), a visszamaradt szaftba belekeverem a reszelt parmezánt - ettől besűrűsödik, és még kellemesebb lesz az íze. Most retekkarikákkal és savanyított fügével tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése