Kevés hozzávalóból készült kímélő étel.
Hozzávalók:
- 500 g sertéscomb
- 1 nagyobb padlizsán
- ízesítéshez citrombors, só és kakukkfű
- olaj
Elkészítés:
- egy olyan serpenyőre van szükség, amit főzőlapon és sütőben is lehet használni
- a combot csíkokra vágom, összekeverem egy kevés citromborssal, 3 kakukkfűágacskával és olajjal (ha nem írok mást, az nálam mindig napraforgóolajat jelent)
- serpenyőt felhevítem, beleöntöm a húst, és addig pirítom, amíg kifehéredik
- közben meghámozom a padlizsánt és kockára vágom
- a húst megsózom, átkeverem és a tetejére szórom a padlizsánt
- a padlizsánra vékony sugárban olajat löttyintek és megsózom
- lefedem a serpenyőt és előmelegített sütőben 200 fokon kb. fél óra alatt megsütöm
- amikor kiveszem, jól átkeverem, vagyis gyakorlatilag szétnyomkodom a megsült padlizsánt - ettől lesz szaftos az étel (ha nem hámozom meg a padlizsánt, akkor a héjdarabkák itt-ott felbukkannak)
- én most bulgurral és kovászos uborkával tálaltam
Megjegyzések
Megjegyzés küldése