Ugrás a fő tartalomra

Padlizsános sertésragu

 Kevés hozzávalóból készült kímélő étel.


Hozzávalók:

- 500 g sertéscomb

- 1 nagyobb padlizsán

- ízesítéshez citrombors, só és kakukkfű

- olaj

Elkészítés: 

- egy olyan serpenyőre van szükség, amit főzőlapon és sütőben is lehet használni

- a combot csíkokra vágom, összekeverem egy kevés citromborssal, 3 kakukkfűágacskával és olajjal (ha nem írok mást, az nálam mindig napraforgóolajat jelent)

- serpenyőt felhevítem, beleöntöm a húst, és addig pirítom, amíg kifehéredik

- közben meghámozom a padlizsánt és kockára vágom

- a húst megsózom, átkeverem és a tetejére szórom a padlizsánt

- a padlizsánra  vékony sugárban olajat löttyintek és megsózom

- lefedem a serpenyőt és előmelegített sütőben 200 fokon kb. fél óra alatt megsütöm

- amikor kiveszem, jól átkeverem, vagyis gyakorlatilag szétnyomkodom a megsült padlizsánt - ettől lesz szaftos az étel (ha nem hámozom meg a padlizsánt, akkor a héjdarabkák itt-ott felbukkannak)

- én most bulgurral és kovászos uborkával tálaltam


Megjegyzések