Ez az a recept, amiről azt gondoltam, hogy mindenki ismeri, és nem kell leírnom.
DE!!!!!!!!
Nemrég egy étteremben kaptam egy borzalmas uborkasalátát, amiben még cukor is volt!!!
Íme az igazi, az egyetlen, a világbajnok uborkasaláta receptje:
Hozzávalók:
- 1 nagy kígyóuborka
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 2 nagy evőkanál tejföl (lehet joghurt is)
Elkészítése:
- az uborkát megmosom, vékonyra gyalulom, rászórok 1 teáskanál sót, összekeverem, és hagyom állni legalább fél óráig
- az uborka levét alaposan kinyomkodom
- hozzáadom a vékonyra szeletelt fokhagymát, és összekeverem a tejföllel
- a tetejét meghintem őrölt pirospaprikával (én füstöltet szoktam használni)
- hűtőbe teszem, 1 nap után már jól összeérnek az ízek
Fontos:
Ha kígyóuborkából készítem, azt nem szoktam meghámozni, csak levágni a végét. Ha azonban a hagyományos salátauborkát használom, azt meg is hámozom, és mindkét végét meg is kóstolom, mert előfordul, hogy keveset vágtam le, és keserű maradt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése