Ugrás a fő tartalomra

Tejfölös uborkasaláta

 


Ez az a recept, amiről azt gondoltam, hogy mindenki ismeri, és nem kell leírnom. 

DE!!!!!!!!

Nemrég egy étteremben kaptam egy borzalmas uborkasalátát, amiben még cukor is volt!!!

Íme az igazi, az egyetlen, a világbajnok uborkasaláta receptje:

Hozzávalók:

- 1 nagy kígyóuborka 

- 3 gerezd fokhagyma

- só

- 2 nagy evőkanál tejföl (lehet joghurt is)

Elkészítése:

- az uborkát megmosom, vékonyra gyalulom, rászórok 1 teáskanál sót, összekeverem, és hagyom állni legalább fél óráig

- az uborka levét alaposan kinyomkodom

- hozzáadom a vékonyra szeletelt fokhagymát, és összekeverem a tejföllel

- a tetejét meghintem őrölt pirospaprikával (én füstöltet szoktam használni)

- hűtőbe teszem, 1 nap után már jól összeérnek az ízek

Fontos:

Ha kígyóuborkából készítem, azt nem szoktam meghámozni, csak levágni a végét.  Ha azonban a hagyományos salátauborkát használom, azt meg is hámozom, és mindkét végét meg is kóstolom, mert előfordul, hogy keveset vágtam le, és keserű maradt.

Megjegyzések