Ugrás a fő tartalomra

Zöldborsós lepény

 

Egyszerű és nagyszerű

Hozzávalók:

- zöldborsó (ez kb. 300 g volt)

- sajtkrém/mascarpone/tejföl (most 1 db paprikás tömlős sajttal készült)

- tojás (2 db)

- reszelt sajt (kb. 100 g)

- só, bors

- zsemlemorzsa

- vaj

- opcionálisan friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

- a zöldborsót mikróban kicsit előpárolom (készülhet maradékból is)

- a tojást elkeverem a sajtkrémmel, a reszelt sajttal és a fűszerekkel

- a masszához adom a zöldborsót

- egy tűzálló tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával (nekem a rusztikus vált be)

- beleöntöm a keveréket

- a tetejét is megszórom zsemlemorzsával,  és apró vajdarabkákat pötyögtetek a tetejére

- 220 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütöm

Megjegyzések