Egyszerű és nagyszerű
Hozzávalók:
- zöldborsó (ez kb. 300 g volt)
- sajtkrém/mascarpone/tejföl (most 1 db paprikás tömlős sajttal készült)
- tojás (2 db)
- reszelt sajt (kb. 100 g)
- só, bors
- zsemlemorzsa
- vaj
- opcionálisan friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
- a zöldborsót mikróban kicsit előpárolom (készülhet maradékból is)
- a tojást elkeverem a sajtkrémmel, a reszelt sajttal és a fűszerekkel
- a masszához adom a zöldborsót
- egy tűzálló tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával (nekem a rusztikus vált be)
- beleöntöm a keveréket
- a tetejét is megszórom zsemlemorzsával, és apró vajdarabkákat pötyögtetek a tetejére
- 220 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütöm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése