Ebben az ételben az a jó, hogy elő lehet készíteni, és a befejezés csak kb. 15 percet vesz igénybe. A hús belül puha és szaftos, kívül meg pirított lesz.
Hozzávalók:
1/2 kg vékony csíkokra vágott csirkemell
1 kis doboz joghurt
3 gerezd apróra zúzott fokhagyma
só, őrölt bors
- 1 evőkanál citromlé / fél citrom reszelt héja
2+2 evőkanál olaj (2 evőkanál a páchoz, 2 evőkanál a sütéshez)
Elkészítés:
- összekeverem a hozzávalókat (kivétel a 2 evőkanál olaj, ami a sütéshez kell), és egy jól záródó dobozban legalább 2 órára a hűtőbe teszem (akár 1 nap is lehet)
- a felhasználás előtt fél órával kiveszem a hűtőből
- egy felmelegített serpenyőbe öntöm a 2 evőkanál olajat, utána a csirkemellet is a páccal együtt
- erős lángon pirítom, közben többször átkeverem
- adhatok hozzá hagyományos köretet, de zöldségekkel, salátával is nagyon finom
VARIÁCIÓK:
- ha nagyobb szeleteket szeretnék, azokat is ugyanebben a pácban érlelem
- ha grillen sütöm, akkor a pácot előtte papírtörlővel leitatom, és így teszem a forró rácsra
- ha serpenyőben sütöm, akkor kevés olajon mindkét oldalát gyorsan átpirítom, és utána ugyanabban a serpenyőben forró sütőbe teszem kb. 5- 10 percre
Megjegyzések
Megjegyzés küldése