Ugrás a fő tartalomra

Joghurtos csirkemell

 Ebben az ételben az a jó, hogy elő lehet készíteni, és a befejezés csak kb. 15 percet vesz igénybe. A hús belül puha és szaftos, kívül meg pirított lesz.



Hozzávalók:

1/2 kg vékony csíkokra vágott csirkemell

1 kis doboz joghurt

3 gerezd apróra zúzott fokhagyma 

só, őrölt bors

- 1  evőkanál citromlé / fél citrom reszelt héja

2+2 evőkanál olaj (2 evőkanál a páchoz, 2 evőkanál a sütéshez)

Elkészítés:

- összekeverem a hozzávalókat (kivétel a 2 evőkanál olaj, ami a sütéshez kell), és egy jól záródó dobozban legalább 2 órára a hűtőbe teszem (akár 1 nap is lehet)

- a felhasználás előtt fél órával kiveszem a hűtőből

- egy felmelegített serpenyőbe öntöm a 2 evőkanál olajat, utána a csirkemellet is a páccal együtt

- erős lángon pirítom, közben többször átkeverem

- adhatok hozzá hagyományos köretet, de zöldségekkel, salátával is nagyon finom

VARIÁCIÓK:

- ha nagyobb szeleteket szeretnék, azokat is ugyanebben a pácban érlelem 

- ha grillen sütöm, akkor a pácot előtte papírtörlővel leitatom, és így teszem a forró rácsra

- ha serpenyőben sütöm, akkor kevés olajon mindkét oldalát gyorsan átpirítom, és utána  ugyanabban a serpenyőben forró sütőbe teszem kb. 5- 10 percre


Megjegyzések