Ugrás a fő tartalomra

Húsgombócleves

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
3 db közepes sárgarépa
3 db közepes fehérrépa
1 darabka zellergumó (én most a zöldjét használtam csak - cérnával összekötve tettem a levesbe, a végén kidobtam)
1/2 kg zöldborsó
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1/2 kg darált sertéscomb
1 tojás
friss petrezselyemzöld
só, őrölt bors, 1 teáskanál egész bors, 1/2 teáskanál kömény

Elkészítés:
- a héjától megtisztított vöröshagymát egy vízzel félig megtöltött fazékban főzni kezdem(ennek kell a legtöbb idő)
- megtisztítom és karikára vágom a sárgarépát és a fehérrépát, beleteszem a vízbe
- hozzáadom a zellert, a paprikát és a paradicsomot
- a köményt és az egészborsot egy teatojásba teszem, és úgy rakom a vízbe, sózom
- amikor felforr a víz, beleöntöm a fagyasztott borsót (a frissnél nem kell megvárni, hogy felforrjon)
- közben a darált húst összekeverem a tojással, 1 evőkanál olajjal (kell egy kis zsiradék, mert én nagyon sovány hússal dolgozom), sózom, borsozom és belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöld felét
- 1 apró gombócot kifőzök a levesben - ha jó az íze, akkor mehet utána a többi is
- kb. 5  percig még főzöm
- miután levettem a tűzről, kiveszem a teatojást, és belekeverem a megmaradt petrezselyemzöldet


 

Megjegyzések