Ugrás a fő tartalomra

Diós ostya

 Ez megint egy régi recept, amit kiegészítek a a neten talált hasonlókkal.

9 tojásfehérjét gőz felett fölverek 50 dkg cukorral, majd belekeverek 30 dkg diót. Ezt a masszát kenem az elvágott ostyalapokra, és gyenge tűznél szárítom.

Miután kihűlt a következő krémet kenem rá: 9 tojás sárgáját, 2 evőkanál erős kávét és 9 kanál cukrot sűrűre főzök, és hozzáadok 25 dkg felhabosított margarint (én helyette vajat használok). A tetejét olvasztott csokival díszítem.

Ez nekem már túl édes, ezért legközelebb egy másik recept szerint fogom készíteni: 5 tojásfehérje, 40 dkg cukor, 50 dkg dió.

Dió helyett készíthető mogyoróval és kókusszal is. Sőt ostya helyett száríthatom sütőpapíron is. Akkor habcsók-szerűség lesz belőle.





Megjegyzések