Az eredeti recept Mautner Zsófitól
Hozzávalók (4 adag)
4 evőkanál olívaolaj
1 hagyma, finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
kb. 4 cm friss gyömbér, reszelve
1-1 kávéskanál őrölt kurkuma, koriander, cayenne bors
4 közepes sárgarépa, reszelve
15 dkg vöröslencse
1 liter leszűrt alaplé/húsleves, vagy víz
2 dl kókusztej (vagy tejszín)
A végén ízesítéshez:
pici nádcukor, pici citromlé
Elkészítés:
Az olajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát, fokhagymát, gyömbért. Amikor félig puha, hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük. Rádobjuk a reszelt sárgarépát és a jól átmosott vöröslencsét, átforgatjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt főzzük, amíg a lencse és a reszelt sárgarépa megpuhul, kb. 15-20 percig. Ekkor botmixerrel, vagy robotgépben az egészet simára pürésítjük. Ekkor adjuk hozzá a kókusztejet, ezzel már csak összerottyantjuk. Ízlés szerint kerekítjük az ízeket kis nádcukorral, citromlével.
Betétként marinált édesköményt készítettem hozzá, amit a tálalásnál megszórtam pirított és apróra tört pisztáciával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése