Ugrás a fő tartalomra

Vöröslencseleves

 Az eredeti recept Mautner Zsófitól

Hozzávalók (4 adag)

4 evőkanál olívaolaj

1 hagyma, finomra aprítva

2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva

kb. 4 cm friss gyömbér, reszelve

1-1 kávéskanál őrölt kurkuma, koriander, cayenne bors

4 közepes sárgarépa, reszelve

15 dkg vöröslencse

1 liter leszűrt alaplé/húsleves, vagy víz

2 dl kókusztej (vagy tejszín)

A végén ízesítéshez:

pici nádcukor, pici citromlé

Elkészítés:

Az olajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát, fokhagymát, gyömbért. Amikor félig puha, hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük. Rádobjuk a reszelt sárgarépát és a jól átmosott vöröslencsét, átforgatjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk.  Fedő alatt főzzük, amíg a lencse és a reszelt sárgarépa megpuhul, kb. 15-20 percig. Ekkor botmixerrel, vagy robotgépben az egészet simára pürésítjük. Ekkor adjuk hozzá a kókusztejet, ezzel már csak összerottyantjuk.  Ízlés szerint kerekítjük az ízeket kis nádcukorral, citromlével. 

Betétként marinált édesköményt készítettem hozzá, amit a tálalásnál megszórtam pirított és apróra tört pisztáciával.

Megjegyzések