Szeretem, mert
-egyszerű a recept,
- kevés hozzávalóból
- gyorsan
- és változatosan elkészíthető,
- nagyon finom,
- és már Nicoval is megsütöttük.
Hozzávalók:
300 g liszt
200 g vaj
100 g kristálycukor
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Ha eszembe jut, akkor a lisztet és a cukrot is beteszem egy kis időre a hűtőbe, ugyanis az a jó, ha minden hozzávaló hideg.
A vajat kockára vágom, és elmorzsolom a liszt-cukor keverékével, hozzáadom a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrom. Ha nem akar összeállni, egy kevés hideg tejfölt, vagy 1 kanál hideg vizet adok hozzá. Egy gombócot formázok belőle, frissfóliába csomagolom, és legalább fél órára beteszem a hűtőbe.
A hideg tésztát kb. fél cm-re nyújtom, és különböző formákkal kiszaggatom. A maradékot gyorsan újra kinyújtom és szaggatom. A legvégére maradt tésztából vékony hengert sodrok, és perecet formázok.
180 fokra (légkeverésen 160 fok) előmelegített sütőben kb 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Variációk:
- Csillagos linzertorta
Megjegyzések
Megjegyzés küldése