Ugrás a fő tartalomra

Linzer

 Szeretem, mert 

-egyszerű a recept, 

- kevés hozzávalóból

- gyorsan 

- és változatosan elkészíthető,

- nagyon finom,

- és már Nicoval is megsütöttük. 



Hozzávalók: 

300 g liszt

200 g vaj

100 g kristálycukor 

1 tojás sárgája

Elkészítés:

Ha eszembe jut, akkor a lisztet és a cukrot is beteszem egy kis időre a hűtőbe, ugyanis az a jó, ha minden hozzávaló hideg. 

A vajat  kockára vágom, és elmorzsolom a liszt-cukor keverékével, hozzáadom a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrom. Ha nem akar összeállni, egy kevés hideg tejfölt, vagy 1 kanál hideg vizet adok hozzá. Egy gombócot formázok belőle, frissfóliába csomagolom, és legalább fél órára beteszem a hűtőbe.

A hideg tésztát kb. fél cm-re nyújtom, és különböző formákkal kiszaggatom. A maradékot gyorsan újra kinyújtom és szaggatom. A legvégére maradt tésztából vékony hengert sodrok, és perecet formázok.

180 fokra (légkeverésen 160 fok) előmelegített sütőben kb 10 perc alatt aranybarnára sütöm.

Variációk:

- Csillagos linzertorta



Print Friendly and PDF

Megjegyzések