Eddig hagyományosan készítettem a rakott karfiolt és a kelkáposztát. Vagyis megfőztem a zöldséget, megfőztem a rizst, megfőztem a ragut, és rétegenként egymásra raktam,a tetejét "megkentem" tejföllel, megszórtam reszelt sajttal, majd összesütöttem. Aztán párszor készítettem karfiolrizst is. Nekem ízlett. És arra gondoltam, mi lenne, ha a karfiolt és a rizst nem külön-külön tenném az ételbe, hanem összevonnám, és karfiolrizs kerülne a ragu alá.
Így született ez a recept.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 1/2 kg darált húsból ragu (ehhez olaj, vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika, paradicsom só, bors és most majoranna)
- reszelt sajt
Elkészítés:
- a karfiolt apróra darálom (én sportmixerrel csináltam - igaz, kicsit sokáig tartott), megszórom sóval és összekeverem
- hagyom állni legalább 1/2 órát
- elkészítem /kiveszem a hűtőből/mélyhűtőből a ragut
- a karfiol levét kinyomkodom, egy kisebb tepsibe terítem, meghintem 1 - 2 evőkanál olívaolajjal, és összekeverem (sózni már nem kell)
- 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm
- 5-6 perc után egyszer átkeverem
- ha letelt az idő (félig megsült a karfiol), rákanalazom a ragut, és megszórom a reszelt sajttal
- visszateszem a sütőbe, és még kb 10 percig sütöm.
A tejföl azért maradt ki a ragu tetejéről, mert akinek készítettem, nem szereti, ha a tejföl belefő az ételbe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése