Ugrás a fő tartalomra

Arancini

 






Hozzávalók:
- maradék rizottó
- tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
- sok olaj a sütéshez

Elkészítése:
1. módszer: 
-  a kihűlt rizottót ízesítem, amihez pesztót / apróra vágott szárított paradicsomot / apróra vágott sült kápia paprikát / gombapépet / sült gombát / maradék bolognai szószt használtam eddig
- kiveszek egy kanálnyit a masszából, kezemmel megformázom (gombóc / pogácsa / henger / kocka ...), majd tojásba (szoktam belekeverni egy kevés tejet vagy tejfölt is ) és zsemlemorzsába (a rusztikusat tartom a legjobbnak) forgatom
 2. módszer
- a vége, a panírozás ugyanaz, de az elején  nem a rizottót ízesítem, hanem a közepébe teszek különféle tölteléket (mini mozarella / pulled pork / apróra vágott maradék csirkemell krémsajttal összefogva / olajbogyó / kapribogyó /- így ezek az arancinik nagyobbak lesznek
 - bő forró olajban aranybarnára sütöm - próbáltam egyéb olaj- és gyomorkímélő módszereket (air fryerben, ill. normál sütőben) is, de a legjobb, legropogósabb a hagyományos módon készült.

Ez készült hagyományos sütőben.


Megjegyzések