Azt hiszem a cím nem szolgál magyarázatra, ezért a mennyiségek is szabadon változtathatóak.
Hozzávalók:
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy sárgarépa
- 4 evőkanál kókusztej, ami a hűtőben már inkább kókuszkrémmé sűrűsödött
- 2 marék vöröslencse
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- só, őrölt fehérbors
- 1 paradicsom (Csak azért került bele, mert volt itthon. )
- maradék fél citrom leve (kb. 2 evőkanál)
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
- a hagymát cikkekre vágom, kevés olajon megdinsztelem
- közben vékonyra vágom a fél sárgarépát (a másik felére később lesz szükség), a fokhagymát és hozzáteszem
- megsózom, kicsit kevergetem tovább, majd felöntöm kevés vízzel, és hozzáadom a vékonyra szeletelt gyömbért, a paradicsom magos részét
- kb. 10-15 perc után hozzáadom a megmosott vöröslencsét is, és az egészet puhára főzöm.
- közben elkészítem a levesbetétet:
- a maradék sárgarépát apró kockára vágom, és mikróban kevés víz hozzáadásával megpárolom
- egy kis tálban összekeverem a mézet és a citromot
- apró kockára vágom a paradicsom húsát is (héjastól)
- a három alkotóelemet összekeverem
- a puhára főzött zöldségekhez hozzáteszem a kókusztejet, összeturmixolom
- ha kell egy kis vízzel hígítom.
Pirított tökmagot képzeltem el hozzá, de az nem volt itthon, csak darált. Így azzal szórtam meg a tetejét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése