Hozzávalók:
- 50-60 dkg krumpli
- 1 kis fej lila hagyma apróra vágva
- 1 csokor snidling szintén apróra vágva
az öntethez (ízlés szerint módosíthatóak az arányok):
- 3 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál magos mustár
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- só, bors, kevés cukor (helyette lehet más édesítő is pl. méz)
Elkészítés:
A krumplit héjastól megfőzöm.
Közben elkészítem az öntetet egy magas falú edényben.
A puhára főtt krumplit meghámozom, vékony karikákra vágom (nem baj, ha közben összetörik), és egy zárható edénybe rakom le. Minden réteget megszórok egy-egy adag lila hagymával és snidlinggel.
Egy főtt krumplit az öntethez teszek, és egy kis ( kb. 2 dl)főzővíz hozzáadásával készre turmixolom.
Az öntetet a krumpli tetejére locsolom, és lazán átforgatom, hogy mindenhol érje.
Legalább 1 napig hagyom a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor meglocsolom tökmagolajjal.
Készült a Figlmüller Kartoffelsalat-ja nyomán.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése