Ugrás a fő tartalomra

Bécsi krumplisalátám

 Hozzávalók:

- 50-60 dkg krumpli

- 1 kis fej lila hagyma apróra vágva

- 1 csokor snidling szintén apróra vágva


az öntethez (ízlés szerint módosíthatóak az arányok):

- 3 evőkanál almaecet

- 2 evőkanál magos mustár

- 3-4 evőkanál olívaolaj

- só, bors, kevés cukor (helyette lehet más édesítő is pl. méz)


Elkészítés:

A krumplit héjastól megfőzöm.

Közben elkészítem az öntetet egy magas falú edényben.

A puhára főtt krumplit meghámozom, vékony karikákra vágom (nem baj, ha közben összetörik), és egy zárható edénybe rakom le. Minden réteget megszórok egy-egy adag lila hagymával és snidlinggel.

Egy főtt krumplit az öntethez teszek, és egy kis ( kb. 2 dl)főzővíz hozzáadásával készre turmixolom.

Az öntetet a krumpli tetejére locsolom, és lazán átforgatom, hogy mindenhol érje.

Legalább 1 napig hagyom a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Tálaláskor meglocsolom tökmagolajjal.


Készült a Figlmüller Kartoffelsalat-ja nyomán.


Megjegyzések