Hozzávalók:
- 4 db közepes édeskrumpli
- 1db kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpos evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
- vaj
- zsemlemorzsa (én a rusztikusat szeretem)
Elkészítés:
- az édeskrumplikat meghámoztam, és durva reszelőn lereszeltem (most reszeltem hozzá csicsókát is)
- besózom, és hagyom állni kb. 10 percig
- kinyomtam belőle a vizet, és hozzákevertem az olajat, meg az útifűmaghéjat
- ismét hagytam állni legalább 10 percig ("dolgozik" az útifűmaghéj)
- közben apróra vágtam a vöröshagymát és a fokhagymát (most volt itthon kaliforniai paprika, és abból is hozzákockáztam egy felet)
- 200 fokra beállítottam a sütőt
- kivajaztam a kedvenc pitesütő tálamat (ikeás, kerek fehér kerámia), és megszórtam zsemlemorzsával (a krumpliban levő nedvességet felszívja)
- a 10 perc letelte után a krumplihoz kevertem a hagymát (most a paprikát is), sóztam, borsoztam
- a keveréket beleöntöttem a sütőformába, és enyhén belenyomkodtam
- a tetejét megszórtam zsemlemorzsával és apróra vágott vajdarabkákkal (csak itt-ott elszórva)
- kb fél óráig sütöttem (a tetején a zsemlemorzsa aranybarna és ropogós lesz).
- Félidőben betettem a sütőbe néhány szem koktélparadicsomot is, amit előtte kicsit bevágtam, és olívaolajat csepegtettem rá. Amikor elkészült, megszórtam durva szemű sóval és darabokra tépett bazsalikommal. A levével öntetként locsoltam meg a lepényhez kínált zöldsalátát.
Saját recept 😋
Megjegyzések
Megjegyzés küldése