Ugrás a fő tartalomra

Mustáros hal mangósalátával

 

 Mustáros hal mangósalátával

A filézett halból szeleteket vágok,

- elkészítem a bundázáshoz szükséges keveréket (liszt, egész mustármag – jobban néz ki feketével – és apróra vágott friss koriander)

- a halszeleteket vizes kézzel átsimítom,

- mindkét oldalát beleforgatom a keverékbe,

- pici vizet spriccelek rá,

- újra beleforgatom a keverékbe.

Közepes hőmérsékletűre felmelegített olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.



Közben elkészítem a salátát:

A kemény mangót  megpucolom, a mag mentén levágom, vékonyan felszeletelem, majd vékony csíkokat vágok belőle,

- a sárgarépával is ugyanezt teszem,

- a lila hagymát vékony szeletekre vágom,

- a gyömbért lereszelem,

- a mentát apróra vágom (ha van otthon, helyette használhatunk citromnádat is           )

- enyhén megsózom,

- és lazán összekeverem a hozzávalókat egy tálban.

Az öntethez a joghurtban elkeverem a  lime levét, majd sózom, borsozom,

- tálalás előtt ráöntöm a zöldségekre,  a tetejét megszórom apróra tört pirított mogyoróval.

Variációk:

- csíkokra vágott csicsókát is tettem a salátába

- az öntet joghurt nélkül, egy pici mézzel is nagyon finom (bár ez nem is nevezhető öntetnek)

- zöldfűszer nélkül is készíthető













Megjegyzések