Mustáros hal mangósalátával
A filézett halból szeleteket vágok,
- elkészítem a bundázáshoz szükséges keveréket (liszt, egész mustármag – jobban néz ki feketével – só és apróra vágott friss koriander)
- a halszeleteket vizes kézzel átsimítom,
- mindkét oldalát beleforgatom a keverékbe,
- pici vizet spriccelek rá,
- újra beleforgatom a keverékbe.
Közepes hőmérsékletűre felmelegített olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Közben elkészítem a salátát:
A kemény mangót megpucolom, a mag mentén levágom, vékonyan felszeletelem, majd vékony csíkokat vágok belőle,
- a sárgarépával is ugyanezt teszem,
- a lila hagymát vékony szeletekre vágom,
- a gyömbért lereszelem,
- a mentát apróra vágom (ha van otthon, helyette használhatunk citromnádat is )
- enyhén megsózom,
- és lazán összekeverem a hozzávalókat egy tálban.
Az öntethez a joghurtban elkeverem a lime levét, majd sózom, borsozom,
- tálalás előtt ráöntöm a zöldségekre, a tetejét megszórom apróra tört pirított mogyoróval.
Variációk:
- csíkokra vágott csicsókát is tettem a salátába
- az öntet joghurt nélkül, egy pici mézzel is nagyon finom (bár ez nem is nevezhető öntetnek)
- zöldfűszer nélkül is készíthető
Megjegyzések
Megjegyzés küldése